sje 2

 

Podsjetimo, Aerodrom Tuzla je u januaru prevezao više putnika od tradicionalno prometnije Ljubljane. 

Aerodrom Tuzla intenzivno radi na uvođenju aviolinije za Istanbul, kazao je direktor Dževad Halilčević u emisiji Fokus Radio-televizije TK, javlja Ljudski.ba.

"Ono što naše građane najčešće zanima, makar u 70 posto slučajeva, to je otvaranje redovne linije za Istanbul. Ja mogu reći da mi intenzivno radimo na tome i nadam se da ćemo uspjeti", kazao je Halilčević.

"Da je bilo lako, dosad bi to neko drugi završio. Nije lako, ima tu mnogo prepreka koje mi pokušavamo da savladamo i da uvedemo barem dva puta sedmično let za Istanbul. Ostaje da vidimo ko će biti avioprevoznik. Tako da, to nam je želja, rekao je direktor tuzlanskog aerodroma.

Podsjetimo, Aerodrom Tuzla je u januaru prevezao više putnika od tradicionalno prometnije Ljubljane.

Drugi najveći aerodrom u Bosni i Hercegovini je kroz svoja vrata ugostio 58.304 putnika, u poređenju sa ljubljanskim 57.912 putnika. Aerodrom Tuzla je također bio blizu da prestigne Sarajevo tokom mjeseca, s tim da je potonji prevezao 61.068 putnika.

Januar 2023. označava najprometniji početak godine na aerodromu Tuzla dosad. Brojka je veća za 149,5% u odnosu na prošlu godinu i 65,7% u odnosu na januar 2020. godine prije pandemije. slobodna-bosna.ba