sje 2

 

Neki ljudi, u želji da se otarase viška kilograma,

često isprobavaju različite dijete za mršavljenje, od kojih su neke efikasnije, a druge manje.  Između ostalog, važni su i sastojci koji se koriste u različitim dijetama. Ako i vi želite da smršate, proces mršavljenja možete ubrzati konzumiranjem pića sa dva uobičajena sastojka koja možete pronaći u svojoj kuhinji. Ova dva sastojka su med i cimet.

Napitak za mršavljenje napravljen od meda i cimeta može da ubrza proces mršavljenja. Prema mišljenju stručnjaka za ajurvedu dr Ašutoš Gautama, cimet poboljšava razgradnju lipida u tijelu, što dovodi do gubitka težine.

Med i cimet su takođe puni zdravstvenih prednosti. Med pomaže da se ubrza metabolizam tijela, što dodatno podstiče gubitak masti. Cimet pomaže u smanjenju upale u tijelu i u liječenju neurodegenerativnih bolesti. Osim toga, daje osjećaj sitosti i sprečava nepotrebnu želju za hranom.

Sastojci:

-    1 prstohvat cimeta ili 1 štapić cimeta (organska proizvodnja)
-    1 kašičica meda
-    ½ šolje vode

Priprema:

Prvo prokuhajte vodu, zatim dodajte štapić cimeta ili cimet u prahu u posebnu šolju i sipajte kipuću vodu u nju.

Sačekajte da voda upije sve hranjive materije cimeta i ostavite da odstoji oko 10-12 minuta. Zatim napitak procijedite, dodajte mu med i uživajte u blagotvornom dejstvu, prenosi Danas. 
(Vijesti.ba)