sje 2

 

Nije baš sve prema higijenskim standardima... 

Video uradak tiktokerice Janesse Richard iz Kanade postao je hit na društvenim mrežama nakon što je otkrila ugostiteljske tajne koje je naučila radeći u jednom hotelu.

Prvo je savjetovala svoje pratitelje da ne leže na prekrivaču koji se nalazi na krevetu, jer se ne pere toliko često koliko posteljina.

‘Radila sam u hotelu prije nekoliko godina i željela bih ispričati tajne koje možda niste znali. Većina hotela ne pere prekrivače između smjena gostiju u sobi. Grozna stvar je što se to radi samo jednom godišnje - ne ležite na njemu, skinite ga‘, upozorava.

Janesse također preporučuje izbjegavanje pijenja iz čaša koje su na raspolaganju u sobama.

Gotovo svaka soba koju rezervirate ima flašu vode za piće i čaše. Ne pijte iz njih, jer se ne mijenjaju sve dok djeluju čisto! Naravno, mijenjaju se ako se vidi da su gosti pili iz njih, ali ako izgledaju kao da ih nisu pipnuli, čekaju sljedećeg gosta - otkrila je Richard.

Ona također ističe da ne bi trebalo hodati bos po tepihu, jer iako se redovno usisava, vrlo rijetko se dubinski čisti. Ipak, opisala je i neke pozitivne strane boravka u hotelu.

- Ako imamo slobodnih soba, možemo vas nagradiiti apartmanom ili vam dati bolju sobu bez ikakve naknade. Neki hoteli imaju politiku "stopostotnog zadovoljstva", što znači da ukoliko vam se nešto ne sviđa, kažete menadžeru i dobit ćete to u svojoj sobi - govori u videu.

Njen posljednji savjet vezan je za doručak i odnosi se na to da možete zamoliti osoblje da vam pripremi obrok paket, koji možete ponijeti sa sobom, ako ne stižete na doručak na vrijeme.

Ispod njezinog videa javile su se brojne sobarice koje su ustvrdile da se u njihovim hotelima prekrivači peru, no ujedno kazale kako znaju za puno hotela u kojima to ne čine redovito. (SB)